Ventilatie

Mechanische ventilatie

Mechanische systemen kunnen zorgen voor luchtverversing in huis. Een van die systemen is mechanische ventilatie. Met mechanische ventilatie bedoelen we hier niet de tafelventilator of plafondventilator, maar een afzuigsysteem door het hele huis dat lucht uit de woning afvoert. Een speciale ventilatormotor zuigt daarvoor via luchtkanalen en ventilatieroosters lucht weg uit de keuken, de badkamer en het toilet. In die kamers zitten daarom afzuigventielen in het plafond of in de muur (foto). Een regelknop met twee of drie standen regelt de hoeveelheid lucht die het mechanische ventilatiesysteem afzuigt.

Besparen met gelijkstroom

Heeft u een mechanisch ventilatiesysteem in huis, dan kunt u profiteren van een bespaarventilator. Een Centrale Ventilatie Eenheid die ruim 83% minder energie verbruikt dan ‘gewone’ CVE’s. Terwijl de aanschafprijs wél heel gewoon blijft. Die ventilatieoplossing bestaat nu. De CVE ECO-fan 2. Dit is een gelijkstroomventilator voor in de warmtewisselaar.

Hoe werkt het?

De motor van een gelijkstroomventilator kan veel efficiënter geregeld worden. Zo werkt hij waar mogelijk met een lager toerental dan een gewone wisselstroommotor. Hierdoor verbruikt de bespaarventilator per jaar maar liefst 80% minder elektriciteit. Het ventilatiesysteem blijft verder natuurlijk gewoon z'n werk doen!

Wat betekent een besparing voor u?

De Itho afzuigunit CVE ECO-fan 2 levert een besparing op die oploopt tot 284 kWh op jaarbasis. Deze besparing is vergelijkbaar met het gemiddelde jaarverbruik van een koelkast met vriesvak. En zelfs hoger dan het gemiddelde jaarverbruik van een wasmachine. Maar u bespaart niet alleen in uw eigen portemonnee door te kiezen voor gelijkstroom. U levert ook een belangrijke bijdrage aan het milieu. Want de CVE ECO-fan 2 reduceert de uiteindelijke CO2-uitstoot met maar liefst ruim 271 kg per jaar. Bij de productie van elektriciteit komt namelijk CO2 vrij, wat schadelijk is voor ons milieu. Hoe minder elektriciteit wordt verbruikt, des te minder de centrales hoeven te produceren en des te minder CO2 er wordt uitgestoten. Daarnaast verdient deze bespaarventilator zich binnen korte tijd terug. Nog een reden om te kiezen voor de CVE ECO-fan 2 van Itho.

Meer informatie of een offerte? Vul het contactformulier in. We nemen dan z.s.m. contact met u op.