Zonnepanelen

Laat de zon maar schijnen !

De zon geeft u letterlijk energie. Met zonnepanelen op het dak van uw huis kunt u zelf makkelijk stroom opwekken. Men noemt ze ook wel PV-panelen, naar het Engelse begrip Photo Voltaic energy. Het systeem maakt gebruik van de omzetting van licht naar spanning. Zonnestroompanelen zijn dus andere zonnepanelen dan collectoren van een zonneboiler.

Hoe werken zonnepanelen?

Een PV-systeem bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en elektriciteitskabels. Het principe is heel simpel: het zonnepaneel bevat zonnecellen die uit enkele lagen silicium bestaan en die zonlicht omzetten naar elektriciteit.

Opbrengsten en Besparingen

Net als bijvoorbeeld bij elektrische apparaten en verlichting wordt het vermogen van zonnepanelen uitgedrukt in Watt. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Watt-piek (Wp). Dit is de theoretische opbrengst van het zonnepaneel onder ideale omstandigheden. Deze ideale waarde wordt in Nederland met standaard panelen bijna nooit behaald. Om de werkelijke opbrengst van een paneel te berekenen wordt daarom uitgegaan van een opbrengst van rond de 80 tot 95 %, afhankelijk van de oriëntatie van het dak en het soort panelen. De opbrengst van een pv-systeem wordt uitgedrukt in kWh. Eén Watt-piek levert in Nederland dus ongeveer 0,80 tot 0,95 kWh op. Een pv-systeem van 2500 Wp levert dan circa 2250 kWh per jaar aan stroom op. Onder gunstige omstandigheden en in jaren met veel zonuren kan de opbrengst ook tot 100% of zelfs hoger zijn.

Rendement

De terugverdientijd van een gemiddeld pv-systeem met een normale opbrengst ligt rond de 7 jaar. Direct na installatie haalt u gemiddeld een financieel rendement op uw investering van 10 tot 15% of meer(!), onder de huidige salderingsregeling. (D.m.v. saldering kunt u de door u opgewekte stroom 1 op 1 verrekenen met de afgenomen stroom). Na 2024 zal de salderingsregeling stapsgewijs afgebouwd worden, maar investeren in zonnepanelen zal onverminderd lucratief blijven en uiteraard helpt u hierdoor mee aan het verduurzamen van energie opwekking.

Waarom zonnepanelen kopen bij Installatiebedrijf J de Visser ?

Wij werken netjes, met gevoel voor kwaliteit en met bekwame mensen. U kunt er op rekenen dat de werkzaamheden met aandacht en zorg worden voorbereid en uitgevoerd.

Indien er onverhoopt iets hapert is het belangrijk dat u kunt terugvallen op een solide regionaal bedrijf met kennis van zaken, een traditie in klantenwerk, een lange staat van dienst en in deze roerige markt niet alleen leunend op de montage van zonnepanelen. Wij zijn geen eendagsvlieg, ons bedrijf bestaat al 35 jaar, dat is belangrijk als u op het punt staat een installatie aan te schaffen die minimaal 25 jaar probleemloos moet functioneren.

U kunt kiezen uit diverse soorten panelen, omvormers en systemen, zodat maatwerk geleverd kan worden passend bij uw situatie en wensen.

Wij leveren alleen goed bekend staande topmerken en kunnen een aantrekkelijke prijs bieden door gezamenlijke inkoop via SunNed.

Wij zijn op de hoogte van valkuilen, do's & don'ts en kunnen voor vrijwel elke situatie een goed advies en een geschikte oplossing bieden.

Het gehele traject van BTW terugvraag (particulieren) wordt door ons gratis voor u geregeld.

Meer informatie of een offerte? Vul het contactformulier , of vul de lokatiescan in (zie buttons onderaan deze en ander pagina's). We nemen dan contact met u op.