Zonnepanelen

Laat de zon maar schijnen !

De zon geeft u letterlijk energie. Met zonnepanelen op het dak van uw huis kunt u zelf makkelijk stroom opwekken. Men noemt ze ook wel PV-panelen, naar het Engelse begrip Photo Voltaic energy. Het systeem maakt gebruik van de omzetting van licht naar spanning. Zonnestroompanelen zijn dus andere zonnepanelen dan collectoren van een zonneboiler.

Hoe werken zonnepanelen?

Een PV-systeem bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en elektriciteitskabels. Het principe is heel simpel: het zonnepaneel bevat zonnecellen die uit twee lagen silicium bestaan en die zonlicht omzetten naar elektriciteit. Het systeem werkt helemaal zonder bewegende delen.

Opbrengsten en Besparingen

Net als bijvoorbeeld bij elektrische apparaten en verlichting wordt het vermogen van zonnepanelen uitgedrukt in Watt. Het vermogen van een pv-paneel wordt uitgedrukt in Watt-piek (Wp). Dit is de theoretische opbrengst van het zonnepaneel onder ideale omstandigheden. Deze ideale waarde wordt in Nederland met standaard panelen bijna nooit behaald. Om de werkelijke opbrengst van een paneel te berekenen wordt daarom uitgegaan van een opbrengst van rond de 85 tot 95 %, afhankelijk van de orientatie van het dak en het soort panelen. De opbrengst van een pv-systeem wordt uitgedrukt in kWh. Eén Watt-piek levert in Nederland dus ongeveer 0,85 tot 0,95 kWh op. Een pv-systeem van 2500 Wp levert dan circa 2250 kWh per jaar aan stroom op. Onder gunstige omstandigheden en in jaren met veel zonuren kan de opbrengst ook tot 100% of zelfs hoger zijn.

Rendement

De terugverdientijd van een gemiddeld pv-systeem met een normale opbrengst ligt rond de 7 jaar. Direct na installatie haalt u gemiddeld een financieel rendement op uw investering van 10 tot 15% of meer(!), onder de huidige salderingsregeling. (D.m.v. saldering kunt u de door u opgewekte stroom 1 op 1 verrekenen met de afgenomen stroom). Naar verwachting zal de salderingsregeling na 2021 op milde wijze versobert worden, maar investeren in zonnepanelen zal onverminderd lucratief blijven en uiteraard helpt u hierdoor mee aan het verduurzamen van energie opwekking.

De kosten van energie zijn de laatste 10 jaar verdubbeld, waardoor de energielasten een steeds groter bestanddeel van de woonlasten vormen. De zon levert ons gratis energie, jaar in, jaar uit. Zet deze zonne-energie om in stroom en uw energierekening gaat aangenaam omlaag. Omdat zonnepanelen bijna niet slijten, zullen de panelen over 25 jaar én later u nog steeds van gratis zonnestroom blijven voorzien.

De opbrengst is afhankelijk van de ligging en hellingshoek van uw dak en de ligging in het land en of er al dan niet sprake is van schaduw. De optimale situatie is een huis gelegen in het westelijk deel van Nederland met een dak richting het zuiden en een hellingshoek van 35 graden. Maar ook bij andere hellingshoeken en daken meer naar het oosten of westen zijn prima rendementen te behalen. De levensduur van een pv-systeem bedraagt normaliter minstens 25 jaar. Nadat u de installatie hebt terugverdiend, maakt u dus pure winst! Dit kan in de vele honderden euro's per jaar lopen. Wel dient u rekening te houden met kosten om de omvormer een keer te vervangen daar deze waarschijnlijk een kortere levensduur heeft dan de panelen.

Waarom zonnepanelen kopen bij Installatiebedrijf J de Visser ?

Wij werken netjes, met gevoel voor kwaliteit en met bekwame mensen. U kunt er op rekenen dat de werkzaamheden met aandacht en zorg worden voorbereid en uitgevoerd.

Indien er onverhoopt iets hapert is het belangrijk dat u kunt terugvallen op een solide regionaal bedrijf met kennis van zaken, een traditie in klantenwerk, een lange staat van dienst en in deze roerige markt niet alleen leunend op de montage van zonnepanelen. Wij zijn geen eendagsvlieg, ons bedrijf bestaat al 30 jaar, dat is belangrijk als u op het punt staat een installatie aan te schaffen die minimaal 25 jaar probleemloos moet functioneren.

U kunt kiezen uit diverse soorten panelen, omvormers en systemen, zodat maatwerk geleverd kan worden passend bij uw situatie en wensen.

Wij leveren alleen goed bekend staande topmerken en kunnen een aantrekkelijke prijs bieden door gezamenlijke inkoop via SunNed.

Wij zijn op de hoogte van valkuilen, do's & don'ts en kunnen voor vrijwel elke situatie een goed advies en een geschikte oplossing bieden.

Het gehele traject van BTW terugvraag (particulieren) wordt door ons gratis voor u geregeld.

Meer informatie of een offerte? Vul het contactformulier , of vul de lokatiescan in (zie oranje vlak op deze en ander pagina's). We nemen dan z.s.m. contact met u op.